Hoplex Craft food

 

Hoplex Pickled Chilli Peppers

Hoplex Pickled Chilli Peppers

    Ingrediënten

5-6 grote pepers

250ml Hoplex bier

           (overschot is voor de chef)

250ml Appelcider azijn

3 eetlepels suiker

2 eetlepels zout

1 eetlepel zwarte peperbollen

1 theelepel venkelzaad

1 theelepel 1 mosterdzaad

Snuifje Currypoeder

         Bereiding

 

Snij de pepers in de gewenste breedte (sommige mensen geven de voorkeur aan superdunne plakjes, anderen geven de voorkeur aan dikke plakjes), voeg toe aan een afsluitbare, gesteriliseerde voorraadpot.

 

Voeg in een steelpan op matig vuur Hoplex, azijn, suiker, zout, kruiden en  specerijen toe.  Roer tot de suiker en het zout zijn opgelost en laat 10 min zachtjes  koken.

     

Giet de vloeistof over de pepers (tot aan de bovenrand).  Zorgvuldig  afdekken, sluit de  voorraadpot, zet de pot omgedraaid en laat afkoelen.

 

Laat tenminste 3 weken staan zodat de smaken goed kunnen mengen alorens gebruik.  Op  een koele  donkere plaats kan je het dan nog ongeopend 2 jaar bewaren.

 

Hoplex Brussels Sprouts (4 personen)

Hoplex Pickled Chilli Peppers

    Ingrediënten

500g gegaarde aardappelen in blokjes of schijfjes

400g spruitjes

200g gerookt spek in blokjes

1 sjalot in ringen gesneden

2 flesjes Hoplex (1 voor bij de spruiten en 1 voor de chef)

zout

peper

nootmuskaat

chilipoeder

1 teentje look

         Bereiding

 

Bak de aardappelen krokant in een afzonderlijke pan en kruid naar smaak met peper, zout en 1 teentje look. Dek af zodat ze warm blijven.

 

Halveer de spruitjes en maak ze schoon, blancheer ze 2 minuten in lichtgezouten water. Laat ze meteen schrikken in ijswater en laat goed uitlekken (zo behouden ze hun mooie kleur beter).

    

Plaats een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en bak  aan tot ze knapperig zijn.

 

Voeg de gesneden sjalot toe en bak nog eens 2-3 minuten. Voeg vervolgens de spruitjes toe. Voeg nootmuskaat, peper en zout toe naar smaak. Voeg ook chilipeper toe (het pikante van de pepers zal een mooie harmonie vormen met het bittere van de Hoplex). Roer regelmatig de spruiten gedurende 2 min.

 

Giet dan 3/4 Hoplex in de pan. Breng aan de kook en laat het vuur iets dalen. Roer en laat sudderen totdat het bier is ingedikt tot een glazuur en de spruiten gedurende 8-10 minuten gaar zijn. Als ze nog niet gaar zijn kan je nog een beetje Hoplex toevoegen en deze terug laten indikken.

 

Voeg alles samen en serveer. Smakelijk!